Tuesday 4 April 2017

14.04.2017 

Arma Agharta (LT), PAM (FIN), Plej Granda Surprizo (CZ/FR)



Arma Agharta 

je litevský soundartista, jehož hudební performance založené na práci s ozvučenými objekty a analogovými elektronickými nástroji se pohybují mezi noiseovým kutilstvím, dadaistickou recitací a psychedelickým zvukovým rituálem. Rituální aspekt jeho tvorby při živých vystoupeních ještě umocňují kostýmy, které jsou stejně tak exotické jako absurdní, excentrická gestikulace a glosolální hlasová improvizace. Arma Agharta patří k nejaktivnějším litevským hudebníkům současnosti, vystoupil na mnoha světových festivalech experimentální hudby a vydal celou řadu nahrávek především na ruských a litevských labelech.
www.arma.lt
https://soundcloud.com/arma_agharta
 
Pasi Mäkelä aka PAM 

je finský hudebník a performer žijící v Praze. Několik let vedl finskou psychedelickou avant-rock-jazzovou kapelu Läski, založil performativně-hudební skupinu Sabotanic Garden a je členem pražských garážově gospelových The Spermbankers. S Tomášem Procházkou spolupracují nejen jako duo Federsel & Mäkelä, ale též provozují mikrolabel Meteorismo Records, kde PAM, v koprodukci s Polí5, vydal vloni své první sólové album.
https://meteorismo.bandcamp.com/album/pam
https://vimeo.com/190865298
Plej Granda Surprizo 

je spolupráce Jana Klamma (Ruinu, Klamm & Pelikan aka Fuck It Duet, No Pavarotti, Mooncup Accident) a Romana Krzycha (Bülanz Orgabar, Undo, I R, ŽuŽu). Jan Klamm je zakladatel vydavatelství KLaNGundKRaCH a Blood in the Boat Records. Jeho improvizovaná vystoupení, při nichž používá nejrůznější elektronické nástroje, ozvučené objekty, diktafony, strunné i klávesové nástroje, mají podobu značně fragmentarizovaných, těkavých, přerušovaných zvukových událostí, které se vzpírají jednoznačnému vyvrcholení. Organizuje koncerty experimentální hudby a je dramaturgem pravidelné koncertní série A2+ a festivalu KontrA2punkt.
V Praze usazený francouzský hudebník Romano Krzych začínal jako jazzový saxofonista ovlivněný Johnem Coltranem, a ačkoli se ke svému původnímu nástroji v poslední době uchyluje čím dál častěji, vystupuje především jako ryzí zvukový extremista. Využívá elektronické ruchy, mixpultové vazby, zkreslený vokál či diktafonové nahrávky a všechno, co dělá, dokáže převrátit tak, aby každá investice byla předem zabitá a každý deficit maximálně zúročen. Hlavní tvůrčí tajemství Romana Krzycha spočívá v tom, že nikdy nepustí, co se mu už dávno rozpadlo pod rukama. Příležitostně organizuje koncerty a sestavuje mixtapy, které prezentuje pod hlavičkou Radio Nuda.

fb event https://www.facebook.com/events/175104963004552/

No comments:

Post a Comment