Saturday 19 May 2018

The Ostrava Headphone Festival I


Program :
http://ohf.klangundkrach.net/

stream (13h / 22h ) on Fiducia fb page :
https://www.facebook.com/antikfiducia/

misto : Antikvariát a klub Fiducia (Mlýnská 2, Ostrava 1)

vstup dobro / volný - k dispozici bude pouze omezený počet sluchátek, takže doporučujeme si přinést sluchátka vlastní (ideálně i s redukcí na 6,3 mm jack)!


O festivalu
Koncept „tichého“ koncertu, recipovaného prostřednictvím sluchátek, je inspirovaný konceptem Le Placard, který byl vytvořen v Paříži v roce 1999. V Česku sluchátkový festival inicioval v Praze usazený francouzský hudebník Romano Krzych (Rogomichkin) – první ročník proběhl v roce 2012 v Komunikačním prostoru Školská 28 a spolupracovaly na něm ještě kulturní čtrnáctideník A2 a vydavatelství KLaNGundKRaCH. Další ročník se uskutečnil roku 2015 v Karlin Studios. Poté se formát sluchátkového festivalu přesunul v rámci koncertní série A2+ - to už nezávisle na mateřské platformě Le Placard - do prostoru Punctum - Krásovka. Ostravská edice je první mimopražská.

Ideou festivalu, během něhož posluchači vnímají živou hudbu prostřednictvím sluchátek, je vytvořit intimní prostor pro poslech hudby nikoli v izolaci domova, jak bývá běžné, ale ve společnosti dalších lidí. Toto pojetí živého a zároveň zcela privátního poslechu hudby (ale třeba i mluveného slova nebo terénních nahrávek) si získalo mnoho příznivců na celém světě – částečně i proto, že produkce nejde jen do sluchátek na daném místě, ale bývá také streamována po internetu.

Festival je otevřený nejen posluchačům, ale i účinkujícím, nemá pevnou dramaturgii, pořadí je ponecháno na vystupujících. Každý, kdo chce přispět svým živým vystoupením nebo třeba DJským setem, se může přihlásit, zapojit své vybavení a zahrát (technická omezení daná charakterem sluchátkového festivalu k účasti nicméně předurčují především elektronické a tišší akustické hudební projekty).

Pořadatelé: Rogomichkin,, KLaNGundKRaCH, Antikvariát a klub Fiducia, A2+
Hudební akce Antikvariátu a klubu Fiducia podporuje Ministerstvo kultury ČR.

Kontakt: rkrzych@seznam.cz (FR,EN), martin.rezny@seznam.cz (CZ),klamm@advojka.cz (CZ, EN), 

Technická podpora: Handa Gote

Zpět na hlavní stránku

About
The concept of headphone festival was inspired by Le Placard which started in Paris in 1999. French musician Romano Krzych (Rogomichkin) introduced the festival to Prague in 2012 in cooperation with A2 magazine and KLaNGundKRaCH at Školská 28 Gallery. Then it was set up again in 2015 at Karlin Studios and now the same collective of organizers returns with the same format but this time independently of the home platform Le Placard. There is no fixed line-up and no tacit order or hierarchy and the attendance is free: anyone who wishes to perform can subscribe for a live or DJ set, plug the personal gear and perform.

No comments:

Post a Comment